Kickoff for samarbejde om udvikling af RISØ Gateway

En ny aftale skal sikre udviklingen af RISØ Gateway, så området bliver et endnu stærkere kraftcenter for fremtidens energiløsninger.

Parterne bag aftalen er DTU og Roskilde Kommune. Ud over at give et løft til forskning og uddannelse inden for energiteknologier og energisystemer skal området være attraktivt for virksomheder med bæredygtige ambitioner og give et boost til Roskilde som uddannelses- og erhvervsby.

7. november 2023 satte DTU’s rektor, Anders Bjarklev, og borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam, deres underskrifter på den nye strategiske samarbejdsaftale.

Hundredvis af studerende flytter ind

DTU har besluttet at flytte to uddannelser med i alt cirka 400 kandidatstuderende til området inden 2030. Og Roskilde Kommune har allerede vedtaget en lokalplan, der giver mulighed for, at virksomheder kan etablere sig i området. På RISØ får de mulighed for at skabe innovation i tæt samspil med forskere og studerende.

Det samlede udviklingsareal udgør mere end 500.000 m2, og ambitionerne er store for det nye campus. I alt er målet at skabe et attraktivt miljø med nye faciliteter til forskning, test og erhverv. I alt kan der etableres op mod 4.000 arbejdspladser i området.

Klik her for at se en video fra præsentationen af den strategiske partnerskabsaftale.